Á la carte Falkenberg

Vi är stolta Falkenbergare och låter smaker från vår närhet berika våra menyer!

 

Förrätter

Deliplanka
Noggrant utvalda Ostar från Skrea Ost – Salamis från Thuressons Gårdsbutik – Lantpaté från Gudmundsgården Hemlagat Fröknäcke – Sylt från Hafi i Getinge
155:-

Tonfiskcarpaccio
Wasabicrème - Rostade Pinjenötter - Picklad Shiitakesvamp – Parmesan - Krasse från Ugglarps Grönt
140:-

Rökt Ankbröst
Jordärtskockspuré - Syrat Äpple från Tvååker –
Inkokt Fikon
130:-

Krämig Kantarellsoppa
Stekta Färska Svenska Kantareller - Bröd från Västra Bageriet - Hembakat Ostflarn
125:-

Vitlöksbröd med Hemgjord Aioli
85:-


Huvudrätter

Hermans Klassiska Plankstek
Svensk Oxfilé - Bakad Tomat - Ostronskivling från Fungigården – Hemlagad Pommes Duchesse & Bearnaisesås
325:-

Hällstekt Svensk Entrecote
Ostronskivling från Fungigården i Getinge – Steklök - Friterad Palsternacka från Tångagård - Pommes Anna gjord på Långåspotatis – Rödvinssky
295:-

Bakat Bröst och Confiterat Lår av Anka
Variation på Jordärtskocka – Svamp - Pommes Anna gjord på Långåspotatis – Skysås
255:-

Långbakad Grissida och Karré från Thuressons
Shiitake - Syltad Steklök - Syrad Kål – Potatispuré - Timjanssky
225:-

 

Bouillabaisse
Fransk Fisk & Skaldjursgryta
Musslor – Räkor - Kummel & Lax från Korshags – Hemgjord Aioli – Örtkrutonger - Kokt Långåspotatis
250:-

Bakad Kummelrygg
Smörstekta Svenska Kantareller – Ärtpuré –
Kokt Långåspotatis - Vitvinssås
245:-


Hermans Pubrätter

Biff Hermans
Svensk skuren Oxfilé - Stekt Långåspotatis – Lök - Bakad Äggula – Senapscrème - Riven Pepparrot från Fjärås
200:-

Hermans Klassiska Hamburgare
Nötfärs gjord av Högrev & Bringa, från Mostorps Gård – Bacon – Hemslagen Dressing – Sallad – Tomat – Saltgurka – Cheddarost från Kvibille – Picklad Rödlök –
Bröd – Pommes Strips
195:-

Baby Back Ribs
Kanelglacerade Kamben – Sallad –
Coleslaw – Pommes Strips
190:-

Ceasarsallad på vårt vis
Majskycklingfilé från Guldfågeln i Olofsbo – Parmesan – Bacon – Krutonger –
Picklad Rödlök - Ceasardressing

175:-

Korv från Gudmundsgården
Potatispuré – Surkål - Hemgjord Ketchup & Senap
160:-

 Krämig Svamprisotto
Svamp från Halland – Parmesan – Toppad med Smörstekta Svenska Kantereller
155:-

 Dessert

Klassisk Crème Brulée
Marinerade bär
95:-

Citronpaj
Bourbonvaniljglass från Slöinge -Hallonkompott
85:-

Vaniljglass från Slöinge
Rockyroad – Hemlagad Kolasås
75:-

Kökets val av Sorbet
2 sorters Sorbet från Sia-Glass i Slöinge
55:-

Chokladtryffel
Chokladpraliner från Suseå Choklad & Deli
1 st 30:- // 2 st 50:-


Säsongens Tre-Rätters Meny 395:-
Två-Rätters Meny 325:-

Krämig Kantarellsoppa
Stekta Färska Svenska Kantareller - Bröd från Västra Bageriet - Hembakat Ostflarn

Majskycklingfilé från Guldfågeln i Olofsbo - Stekt Shiitakesvamp - Potatiskaka - Rödvinssky

Klassisk Crème Brulée - Marinerade bär




* * * Barnens Meny * * *

För barn upp till 12 år

Hemlagade Hamburgare - Bröd – Pommes - 80:-

Pasta - Hemlagad Köttfärssås - 70:-

Thomas Hemlagade Pannkakor - Sylt & Grädde - 60:-

Eller så väljer du från vår ordinarie meny, halv portion till halva priset på de flesta rätterna!


Vi förbeller oss rätten att kunna justera i våra menyer, både i innehåll som priser.

 

   

Facebook Instagram